Middagactiviteiten

We vinden het belangrijk dat elk kind zich thuis voelt op onze school en ook de middagpauze op een leuke en actieve manier kan doorbrengen.

Daarom starten we vanaf september 2016 met middagactiviteiten waaraan de kleuters en leerlingen vrijblijvend kunnen deelnemen.

 

Voor de kleuters:

Zij gaan na het eten naar de kleuterspeelplaats. Daar kunnen ze bij droog weer volop klimmen en klauteren, met de fiets rijden, …
Leerlingen van de lagere school spelen ook allerlei spelletjes met hen.

Op donderdagmiddag speelt er muziek op de kleuterspeelplaats en kunnen ze volop dansen, bewegen en meezingen.

Op vrijdagmiddag worden ze begeleid door de leerkracht bewegingsopvoeding. Bij droog weer kan wie wil buiten mee aan sport doen. Bij regenweer kan wie wil in een klas luisteren naar een leuk verhaal of kijken naar een filmpje.

 

Voor de leerlingen van de lagere school:

Elke dinsdag is er tijdens de middag ‘met een boekje in een hoekje’.
Leerlingen kunnen dan een stripverhaal ‘lenen’ en rustig in een hoekje genieten.

Op donderdagnamiddag kunnen de leerlingen van de lagere school deelnemen aan middagsport onder begeleiding van de leerkracht lichamelijke opvoeding.
De planning hiervoor met vermelding van de verschillende activiteiten zal ophangen op de speelplaats. De leerlingen kunnen ook zelf suggesties doen voor activiteiten en hebben zo mee inspraak.
De leerlingen worden opgesplitst in eerste, tweede en derde leerjaar de ene week. De andere week kunnen de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar deelnemen.
Wie wenst deel te nemen, gaat die dag eerst eten in de refter. Verzamelen gebeurt op de speelplaats onder het afdak aan het prikbord. Van daaruit wordt om 12u30 onder begeleiding vertrokken naar de turnzaal. Om 13u15 komen de leerlingen onder begeleiding terug naar school.

Elke vrijdagmiddag is er een discomiddag en wordt er muziek gespeeld op de speelplaats van de lagere school. De leerlingen kunnen mee de liedjes kiezen.

Bij slecht weer worden er klaslokalen ter beschikking gesteld om gezelschapsspelletjes te spelen of om naar een film te kijken.

 

Om je beter van dienst te zijn maakt deze site gebruik van cookies.

Accepteer onze cookies om zo vlot mogelijk op onze website te surfen. Meer info over het privacybeleid, klik hier